Följ SSI SCHÄFER System International AB

Effektivare plockning

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2014 09:00 CET

Sursee, Schweiz. KNF utvecklar, tillverkar och marknadsför högkvalitativa membranpumpar och system för gas, ånga och vätskor. Den nya lösningen skulle, där det krävdes, kunna anpassas individuellt efter de befintliga interna processerna. Därigenom skulle även kvaliteten vid plockningen höjas, avstånden minska och lagret komprimeras så effektivt som möjligt.

I Sursee sörjer nu två nya LogiMater för optimal komprimering, iordningställande, lagring och plockning av alla smådelar. Lagerhissarna räcker från källarvåningen till under hallens tak. Lagerhissarnas manöveröppning fi nns på lagrets huvudnivå. Jämfört med en konventionell, statisk lagerlösning tar de två maskinerna bara upp en tiondel av ytan, men utnyttjar hela byggnadens höjd. Den kompakta konstruktionen och den effektiva vara-till-man-principen förhindrar långa och onödiga transporttider. Med hjälp av datorstyrda förlopp blir inte bara processerna snabbare och transparent organiserade, utan även betydligt enklare.

Omkring 2 000 monteringsdelar kan utan fel och med minsta möjliga tidsåtgång plockas för tillverkningen. Hos KNF Flodos genereras ordrarna från SAP och registreras i LogiMat-hanteringsprogrammet LogiSoft med hjälp av streckkoder. För att höja kvaliteten i plockningen ytterligare är lagerhissarna utrustade med två visualiseringsalternativ: Med hjälp av indikering på displayen eller genom utmärkning av uttagsplatsen med hjälp av laserpekare.


SSI Schäfer International AB är ett dotterbolag till den tyska SSI Schäfer koncernen. Verksamheten levererar, producerar och implementerar logistiklösningar i form av lagerhållning och logistik samt erbjuder kompletta optimerade lösningar inom manuell såsom fullautomatisk produktion och plocksystem. SSI Schäfer koncernen är en av världens största och ledande inom sitt område med över 10.000 anställda i 54 länder världen över

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.